ΤΡΌΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗΣ

Ξεχωριστή οινοποίηση του μοσχοφίλερου και του ροδίτη με σεβασμό στις ανάγκες τις κάθε ποικιλίας. Το μοσχοφίλερο παραλαμβάνεται, απορογωποιείται και στην συνέχεια ακολουθείται μικρή εκχυλίση μέσα στο πιεστήριο παραλαμβάνοντας κατα αυτον τον τρόπο τον προρωγό. Το γλεύκος αυτό θα ψυχθεί για την διαδικασία της στατικής απολάσπωσης και στην συνέχεια εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος ζυμομυκητών για να ζυμωθεί ακολούθως σε χαμηλές θερμοκρασίες, αναδεικνύοντας τα αρώματα του. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί με τον ροδίτη. Αλκοολική ζύμωση, θα πραγματοποιηθεί το μπλέντ για να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες διεργασίες.

PH3,55 11,5 % Vol
Ολική Οξύτητα7,1 gr/lt
Πτητική Οξύτητα0,3 gr/lt

Σκάλες Βαρσάμου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΡΟΙΔΤΗΣ

Οίνος με έντονο λαμπερό χρωμα. Παράγεται απο σταφύλια των οικογενειακών αμπελώνων μας στα παράλια της Ηλείας.

Διαθέτει ισορροπημένο χαρακτήρα με αρώματα εσπεριδοειδών, πεπονιού, τριάνταφυλου και ανθών λεμονιάς. Έχει δροσιστικη οξύτητα στο στόμα που συνδυάζεται με σπάνια μεταλλική επίγευση. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια-θαλλασινά, άσπρα κρέατα, πουλερικά και ζυμαρικά με διακριτικές σαλτσες. Σερβίρεται και ως απεριτίφ στους 10-12°C.

Φόρμα Παραγγελίας

750ml
11.5% alc./Vol
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΩΔΗ

The Story

Mε καταγωγή απο την Φολέγανδρο ο οινοποιός μας έζησε όλα τα καλοκαίρια και όχι μόνο της ζωής του σε ετούτο εδώ το πανέμορφο νησί των κυκλάδων. Εδώ τα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας με τον παππού του τον αείμνηστο κυρ Παναγιώτη γεύτηκε τις πρώτες γεύσεις των ντόπιων λαχανικών απο τα παραδοσιακά περιβόλια, τις λεγόμενες σκάλες βαρσάμου. Απο εδω πήρε και το όνομα αυτο το εξαιρετικό κρασί.

«