ΤΡΌΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗΣ

Κοινή οινοποίηση των ερυθρών ποικιλιών Merlot & Cabernet με απορογωποίηση και εκχύλιση αλλα και εμβολιασμό εντός της δεξαμενής όπου παραμένει για 7 έως 10 ημέρες σε φυσιολογικές θερμοκρασίες με τακτική ανάδευση ημερησίως της τάξεως των 2-3 φορών. Εν συνεχεία τελείται διαχωρισμός απο τα στέμφυλα και ολοκληρώνεται η διαδικασία της ζύμωσης. Μετά το πέρας της ζύμωσης θα τοποθετηθεί σε βαρέλια γαλλικής δρυός μεσαίου καψίματος όπου θα παραμείνει για περίπου 8 εως 12 μήνες.

PH3,6 13,5 % Vol
Ολική Οξύτητα6.2 gr/lt
Πτητική Οξύτητα0.4 gr/lt

Παλιόμυλος Κόκκινο

CABERNET SAUVIGNON - MERLOT

Με σεβασμό στις πατροπαράδοτες συνταγές δημιουργήσαμε ένα οίνο ερυθρό ξηρό συνδυάζοντας αρμονικά το Cabernet - Sauvignon με το merlot.

Ο συνδυασμός άρωματων απο βανίλια, σύκο και δαμάσκηνο καθώς και η πληθωρική του γεύση δένουν απόλυτα με το πορφυρό έντονο χρώμα του δημιουργώντας μια βελούδινη υφή. Η παραμονή του για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια δαμάζει τις άγριες τανίνες του. Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα, κυνήγι και ζυμαρικά με κόκκινες σαλτσες. Επιδέχεται βαθειά παλαίωση.

Φόρμα Παραγγελίας

750ml
13% alc./Vol
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΩΔΗ

The Story

Mετά απο πολλά χρόνια ο οινοποιός αποφάσισε να δημιουργήσει ενα μικρό οινοποιείο στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Μυρσίνη Ηλείας, με πολύ μεράκι και αστείρευτη αγάπη για το κρασί, το Κτήμα Παλιόμυλος. Χτισμένο δίπλα στον παλιό γκρεμισμένο νερόμυλο της οικογένειας του κτήματος. Ο Παλιόμυλος ήταν η πρώτη μας ετικέτα που οινοποιήθηκε πειραματικά το έτος 2012 και ήταν η αφορμή για την αρχή αυτου του όμορφου ταξιδιού.