ΤΡΌΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗΣ

Αποραγοποίηση το σταφυλιού και κρυοεκχύλιση 24 ωρών. Στην συνέχεια γίνεται αφαίμαξη του προρογού. Θα περάσει απο στατική απολάσπωση και εμβολιασμό απο επιλεγμένες ζύμες. Γίνεται ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για να επιτευχθεί η μέγιστη ανάδειξη των αρωμάτων.

PH3,6 12,5 % Vol
Ολική Οξύτητα6,5 gr/lt
Πτητική Οξύτητα0,4 gr/lt

Αλατσαριά

CHARDONNAY

Αποτέλεσμα τρύγου περί τα τέλη Αυγούστου, των Βιολογικών αμπελώνων μας, το chardonnay οινοποιείται στο κτήμα μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

Ένα κρασί με έντονη γοητεία, που συνδυάζει δύναμη πλούτο και πολυπλοκότητα. Το χρυσοκίτρινο χρώμα του, η μύτη από εξωτικά φρούτα καθώς και η μακρά επίγευση, του προσδίδουν ένα ισχυρό κοσμοπολίτικο προφίλ. Συνδυάζει αρμονικά, λευκά κρέατα, θαλασσινά, ριζότο παρμεζάνας, λευκές σάλτσες, τυριά και φρούτα. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Φόρμα Παραγγελίας

750ml
12.5% alc./Vol
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΩΔΗ

The Story

Mια φορά κάθε καλοκαίρι επισκεπτόντουσαν τον νότιο κάβο του όρμου του αμπελιού, την γνωστή στους ντόπιους ως αλατσαριά προκειμένου να μαζέψουν με την βοήθεια της βάρκας τους το αλάτι που ειχε κρατήσει μέσα στις χούφτες της καρτερικά όλο τον χειμώνα. Αυτός ο βράχος ηταν η αφορμή να ονομάσουμε αυτό το υπέροχο κρασί Αλατσαριά.

"Δώρο θάλασσας και γης νιφάδες νοστιμάδας μες απ τις χούφτες του μεγάλου βράχου της αλατσαριάς..."